• Mikuláš

            Na 6. decembra sa tešia všetky deti. Je to deň, kedy zavítal našej školy Mikuláš, ktorý prišiel potešiť žiakov svojou prítomnosťou a sladkosťami. Neprišiel však sám. Prišiel aj so svojimi pomocníkmi – anjelom a čertom. Žiaci v škole Mikuláša s radosťou očakávali.

            Mgr. Lucia Lévyová

          • Hovorme o: "Čo je zdravé, nezdravé?"

            Jednou zo súčastí zdravého životného štýlu je aj zdravá strava. Strava ovplyvňuje náš život. Ktoré potraviny nám pomáhajú a ktoré škodia? Odpoveď na túto otázku dostali žiaci 1. stupňa na besede s koordinátorkou prevencie.

            Deti sa prostredníctvom príbehu oboznámili čo je pre naše telo dobré a prospešné.

            Hravou formou triedili potraviny a zároveň sa učili rozlišovať, ktoré sú zdravé a nezdravé. Na záver ochutnávali rôzne druhy ovocia a zeleniny. So zatvorenými očami hádali, o aký druh ide.  Stretnutie bolo zábavné, ale  zároveň aj poučné.

            Mgr. Eva Urbanová
            koordinátor prevencie sociálno-patologických javov

          • Otvorenie inkluzívneho ihriska

            Pri príležitosti otvorenia inkluzívneho ihriska na sídlisku Nad jazerom, sme boli dňa 15. novembra, pozvaní na jeho slávnostné otvorenie. Detské ihrisko je určené pre handicapované deti. Špeciálne hracie prvky na ihrisku umožnia aj deťom so znevýhodnením tráviť viac času hrou na čerstvom vzduchu spolu s kamarátmi. Príjemný a bezpečný priestor vytvorený pre rozvoj zručností detí, zábavu, oddych, či zdieľanie zážitkov. 

            Mgr. Lucia Lévyová

          • Prevencia látkových závislostí


            Dňa 08.11. 2023 sa pre žiakov 8. a 9. ročníka ŠZŠ uskutočnila beseda na tému: Prevencia látkových závislostí.

            Je veľa dôvodov, prečo mladí ľudia začínajú už v školskom veku s fajčením, s pitím alkoholu, či experimentujú s drogami. Možno sa nudia, chcú byť niečím výnimoční, alebo len tak, pre povzbudenie.

            Je to správne alebo nesprávne, zdravé alebo nezdravé? Majú látkové závislosti priaznivé alebo nepriaznivé účinky na mladý organizmus? Na tieto otázky im prišli odpovedať panie psychologičky  PaedDr. L. Olajošová a Mgr. V. Vasiľová z CPP Zuzkin park.

            Beseda mala informatívny charakter. Žiaci získali zaujímavé informácie, ktoré ich určite aj prekvapili. Veríme, že sa majú nad čím zamýšľať a pouvažovať nad nebezpečenstvami, ktoré závislosti prinášajú.

            Žiakom sa beseda páčila, za čo paniam psychologičkám patrí veľká vďaka a tešíme sa na návštevu v rámci ďalších plánovaných preventívnych aktivít.

            Mgr. Eva Urbanová
            koordinátor prevencie sociálno-patologických javov

          • Beseda s policajtkou


            Aj pre detičky so sluchovým postihnutím je dôležité, aby sa vedeli správne pohybovať v cestnej premávke a poznali základné pravidlá.

            Ako sa správne prechádza cez cestu, ako sa správajú účastníci cestnej premávky, aká je dôležitá výbava bicykla, aké sú dôležité čísla? O tom nám prišla porozprávať pani policajtka z OR PZ kpt. Mgr. D. Babiarová. Žiaci si svoje vedomosti vyskúšali pri vypĺňaní pracovných listov na tému: "Póla radí deťom". Žiakom sa stretnutie s pani policajtkou páčilo. Chceme sa poďakovať a tešíme sa na ďalšie stretnutie.           

            Mgr. Eva Urbanová
            koordinátor prevencie sociálno-patologických javov

          • Didaktická vychádzka

            Krásne septembrové počasie sme využili na didaktickú vychádzku. So žiakmi sme sa presunuli k jazeru. Po krátkom občerstvení si žiaci zahrali didaktické hry, zahrali sa s loptou. Po ceste sa dozvedali, ako sa bezpečne správať v prírode. Dávali si pozor, aby po sebe nezanechali v prírode žiaden odpad. Celú akciu sprevádzala radosť a dobrá nálada.

            Mgr. Lucia Lévyová